Project Catwalk is back

Zo de Nederlandse Project Catwalk 2010 is begonnen. Ik heb nog geen idee wie, wie is, maar ik heb er wel helemaal zin in. Ik ben zo benieuwd wat ze gaan maken en of ze wel echt zo creatief zijn als ze denken dat ze zijn.

De laatste Project Catwalk, nouja eigenlijk de 1e Nederlandse Project Catwalk was in 2007. Het heeft dus wel even geduurd voordat er een 2e sessie/seizoen kwam. Renate Verbaan presenteert wederom de show. Bas Kosters is vanavond het gastjurylid. Wel een klein beetje jammer dat je niet echt ziet hoe ze met de creaties bezig zijn. In de Amerikaanse versie zie je dat juist meer. Nu zijn ze opeens klaar. En de opdracht voor vanavond is: Maak een outfit met spullen van een tuincentrum maar uit de outfit moet wel duidelijk het verband blijken met het tuincentrum.

Er zaten echt prachtige creaties tussen, maar ook een paar tenenkrommende ontwerpen.

Fashion victim van vanavond is Mieke en de winnaar is Jeroen. Ik vond de creatie van Amel ook ontzettend leuk. Zij is de runner up geworden van vanavond.

De ontwerpers zijn: Amel, Jeroen, Larissa, Martin, Merel, Mieke, Nicolaas, Roos, Sebastian, Sepehr, Shari en Stefan.

De laatste drie ontwerpers in de race presenteren vol trots een geheel eigen collectie met als ultieme doel de jury te overtuigen dat zij de terechte winnaar zijn van Project Catwalk. De winnaar krijgt een modespread in een bekend tijdschrift, 15.000 euro en een eigen catwalkshow op de Amsterdam International Fashion Week.

De jury bestaat uit ontwerper Daryl van Wouw, chef mode van de Marie Claire Simone Dernee en Renate Verbaan. Ook versterkt wekelijks een bekende naam uit de Nederlandse Fashion industry de jury. Grote namen als Claes Iversen, Mada van Gaans en Marlies Dekkers schuiven aan en geven hun ongezouten mening over de creaties van de topdesigners in spé. De deelnemers worden bijgestaan door rots in de branding, coach Michiel Keuper.

Zit jij er al klaar voor? Ikke wel.

Bron: www.rtl.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s