Moleskine – The Hand of The Designer

 

Moleskine, het merk dat sinds 1997 agenda’s en notebooks nieuw leven inblaast en niet meer is weg te denken uit het artistieke cirquit, brengt een eigen boek uit. Na het verschijnen van The Hand of The Architect in 2009, geeft The Hand of The Designer een kijkje in het creatieve proces van de designer en toont het de continuerende kracht van de sketch in het digitale tijdperk.
Het boek zal worden uitgegeven in de vorm van het befaamde naamloze zwarte notebook – het black dress archetype in de wereld van de ideeënboekjes – en geeft een overzicht van 462 handgemaakte schetsen gemaakt door 150 internationaal erkende designers, zoals Bouroullec Brothers, Michael Graves, Hella Jongerius en Karim Rashid.

Het boek zal daarnaast worden uitgerust met een 120 pagina’s tellend blank-paper sketchbook voor extra notities en het verwerken van gedachten. De release vindt plaats in combinatie met een overzichtstentoonstelling van alle originele schetsen in Villa Necchi Campiglio en de Triennale Bovia tijdens de Salone Internationzale del Mobile 2010, die van 14 t/m 19 april wordt gehouden in Milaan. Uiteindelijk zullen de schetsen op 13 mei  worden geveild door Sotheby’s Italia.

The Hand of The Designer
ISBN 13: 978-88-6293-531-9
pages: 362 + 196
cover: hard cover + cardboard cover
cover colour: white + black format: A4
450 color illustrations
€59,00

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s