Replay sluit Nederlandse winkels en opent 1 pilotstore

Jeansmerk Replay sluit alle Nederlandse winkels, op de winkel in de PC Hooftstraat na, en opent in plaats daarvan begin 2011 één grote pilotstore in de Kalverstraat in Amsterdam.

De veranderingen op retailgebied bij Replay worden deels inzet door de nieuwe strategie van het bedrijf sinds moederbedrijf Fashion Box werd overgenomen. Alle winkellocaties zijn onder de loep genomen. Replay heeft nu nog vier winkels in Amsterdam (in de Kalvertoren, Magna Plaza, Leidsestraat en Nieuwezijds Voorburgwal). Deze winkels worden vervangen door één grote pilotstore, volgens het nieuwe retailconcept van het merk. De winkel in de Amsterdamse PC Hooftstraat blijft daarnaast ook open.  

Daarnaast zijn er nog eens zes Replay-winkels in de rest van het land (oa Arnhem, Den Haag en Maastricht), in samenwerking met retailpartner Newco. Door een zakelijk geschil gaan deze winkels binnen nu en twee weken dicht.

Carlo Ferilli, verantwoordelijk voor Replay in Nederland vertelt: “Het heeft geen zin om vandaag de dag nog vier winkels in Amsterdam te hebben. De winkels in de rest van het land had ik over kunnen nemen, maar ik denk dat dit geen tijd is om eigen monobrandstores te hebben. Iedereen kent ons inmiddels en het omzet draaien laten we nu liever over aan onze klanten. We hebben verder een deal met De Bijenkorf: daar gaan we in eerste instantie in 3 filialen beginnen met een shop-in-shop voor Replay & Sons met eigen personeel, waarna we dat willen uitbreiden naar alle filialen.”

Bron: www.textalia.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s