Cadeauverpakkingen eco style

Eeen hele tijd geleden al heeft Lush een nieuwe manier van giftwrapping bedacht. De nieuwe manier is eigenlijk niet zo heel nieuw, maar in ons hedendaagse consumptiemaatschappij is het wel nieuw. Het heeft eigenlijk ook geen giftwrapping maar knotwrapping. Je kunt bij Lush een doekje/shawl bestellen om je cadeau in te verpakken. Lush staat voor natuurlijke producten en als het even kan zo ecovriendelijk mogelijk. Met de wrap bespaar je papier, plastic en afval en het ziet er heel grappig uit.

Het knot-wrappen kan je op verschillende manieren doen. Dus niet alleen voor Lush producten maar je kunt ook een boek zo verpakken of een flesje wijn of je kunt er een soort tas van maken.

Lief van Lush dat ze je preies laten zien hoe het moet want je kunt ook natuurlijk met je eigen doek of shawl aan de gang. Ja sorry Lush maar jullie motieven op de doeken/shawls spreken mij niet echt aan. Of struin de vintage winkels of markten af voor goedkope shaltjes, wassen en klaar voor gebruik.

Maar Lush is niet de enige die dit concept nieuw leven in heeft geblazen want op Etsy kwam ik ook een verkoper tegen die wrapping cloth verkoopt en ook stoffen tassen die je kunt knopen. Ze zijn er speciaal voor losse levensmiddelen van de markt. Dus geen plastic tasjes meer. Ik vind het een goed initiatief. Of het echt werkzaam is daar heb ik mijn twijfels over. Wat ik wel heel leuk vind is dat oude tradities in ere hersteld worden. Want zowel Lush als deze Etsy shop zetten een oude traditie weer op de kaart.

Bron: www.lush.co.uk & http://www.etsy.com/shop/thefabricsociety

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s