Desigual-actie: veel shoppers in ondergoed voor gratis kleding

Tientallen mensen stonden 28 december in de vroege ochtend te wachten tot de deuren van de Desigual winkel in Amsterdam open gingen. De eerste 100 mensen in ondergoed mochten een gratis boven- en onderstuk uitzoeken.

Tientallen mensen in ondergoed stonden 28 december in het Amsterdamse filiaal van Desigual. Foto’s: Desigual blog
In plaats van stikkers plakken begon de Spaanse modeketen Desigual de winteruitverkoop dit jaar op een verrassende wijze: de eerste honderd bezoekers mochten gratis twee kledingstukken uitzoeken, maar dan moesten ze wel in ondergoed verschijnen. Tientallen koopjesjagers stonden dinsdagochtend dan ook te popelen om naar binnen te mogen.

“Ik sta hier al vanaf half zes ‘s ochtends”, vertelt Younes uit Utrecht aan dagblad Metro. Omdat de gemeente Amsterdam geen vergunning heeft afgegeven voor een buitenverwarming mag hij zijn kleding nog even aanhouden. Als om tien uur de deuren eenmaal opengaan en de eerste honderd klanten zich in de winkel ontdoen van alle kledingstukken, barst de drukte los. Het favoriete uitverkoopitem? “Dat zijn de winterjassen”, vertelt een verkoopster aan Metro. “Die zijn het duurst en dat willen de mensen.”

Niet alleen in Amsterdam trokken bezoekers massaal hun kleren uit, ook in Lissabon begon Desigual de uitverkoop op dezelfde wijze. Eerder was de acties al een succes in Madrid, Barcelona en New York.

Ik was die dag ook in Amsterdam en ik liep er omstreeks half tien langs. Ik had geen idee van deze actie en ik zag wel een groep mensen voor de winkel staan. Maar de half naakte mensen stonden lekker binnen. Het was buiten natuurlijk veels te koud. Pas toen ik thuis was las ik over deze actie. Goede publiciteitsstunt ;-).

 Foto’s: Desigual blog

www.textilia.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s