The Red Rail: designstukken winnen in ruil voor bloed

Tijdens de komende Amsterdam Fashion Week (vanaf 17 januari t/m 31 januari) is de lente- en zomercollectie van The Red Rail te bewonderen in de Amsterdamse winkel Young Designers United. De collectie is niet te koop voor geld, maar te ruil voor bloed.

Modeliefhebbers maken alleen kans op één van de twintig collectie-items in ruil voor een bijzondere gift aan iemand anders, namelijk hun bloed. Iedereen die bloeddonor is, kan tot 21 februari met zijn of haar donornummer meedingen naar een item uit de collectie door een item uit te zoeken in de winkel of op http://www.theredrail.com. Vervolgens sturen geïnteresseerden met een geldig donornummer een e-mail naar theredrail@stichtingnobel.nl. Iedereen die nog geen donor is, heeft de komende zeven weken de gelegenheid zich aan te melden als bloeddonor bij Sanquin, de bloedbank. Begin maart wordt er een bijzondere ‘road trip’ georganiseerd waarbij alle outfits persoonlijk bezorgd worden bij de gelukkigen.
 

The Red Rail- collectie is gecreëerd door 18 veelbelovende ontwerpers, die met de hulp van topontwerper Claes Iversen en Angelika Groenendijk-Wasylewski, oprichtster van Young Designers United, geselecteerd zijn. The Red Rail-collectie, dat bestaat uit twintig kledingstukken, is niet te koop voor geld maar voor bloed. Afgelopen editie van de AIFW is de collectie voor het eerst geshowd, directeur Stichting Nobel Jasmijn Andringa vertelde toen aan Textilia: “We willen een doelgroep van 18-35 jaar bereiken en die moet je op een juiste manier aanspreken. Geen enge verhalen over ziektes dus. Met dit modeproject willen we ze triggeren om bloeddonor te worden. Door de vergrijzing en de hoge leeftijd van de gemiddelde donor, is namelijk de kans groot dat er over zo’n 3 jaar een tekort aan bloeddonoren zal ontstaan.”

De collectie is te zien in de modezaak Young Designers United op de Keizersgracht 447 in Amsterdam.

 
 

One response to “The Red Rail: designstukken winnen in ruil voor bloed

  1. Pingback: Tweets that mention The Red Rail: designstukken winnen in ruil voor bloed « Fashion-esque -- Topsy.com·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s