Amsterdam Fashion Week: Designer Market bij Maison de Bonneterie

Voor de derde maal organiseert Maison de Bonneterie samen met de Amsterdam International Fashion week een Designer Market. Een unieke markt waar deelnemende designers aan de Amsterdam International Fashion Week hun creaties niet alleen tonen, maar ook verkopen.

In het verleden was het werk te bewonderen van onder andere Jan Taminiau, Bibi van der Velden en EnD. Ook in deze editie ontbreken de namen van gevestigde namen niet, denk aan Marloes Blaas, Addy van de Krommenacker of bijvoorbeeld Bas Kosters.

De Designer Market start op 21 januari met een feestelijke opening van 19.00 tot 20.30. Bezoekers kunnen onder het genot van een hapje en drankje deelnemen aan een Fashion Bingo. Bovendien wordt er iedere dag – tijdens de modeshows – een jurk van de dag gekozen die getoond zal worden in de meest prominente etalage van Maison de Bonneterie.

‘Maison de Bonneterie is fashion, al 120 jaar. Maison de Bonneterie was en is het modehuis voor merken. Net zo goed voor gevestigde als nieuwe merken. ‘En als wij Nederlands talent kunnen helpen om een carrière in de internationale modewereld op te bouwen, dan is dat goed voor iedereen in Nederland,’ vertelt Peter Seemann, commercieel directeur van Maison de Bonneterie.

 Er is dit jaar niet één trend die de boventoon voert. Kleding krijgt het karakter van kunstwerkjes die je draagt. En de stijl van vroeger wordt op een eigen wijze vertaald naar het nu.

Peter Seemann vervolgt: “2011 wordt sowieso een bijzonder jaar voor modeminnend Nederland. Maison de Bonneterie gaat mode koppelen aan kunst en kunst aan mode, dit doen we in samenwerking met de Holland Art Gallery. Januari en februari staan in het teken van creativiteit en vernieuwing. We komen opnieuw met collecties van de grote internationaal gevestigde merken die tot de verbeelding spreken en die elk op hun eigen manier grensverleggend zijn. Maar ook met collecties van relatief onbekende merken die absoluut door gaan breken. Met als hoogtepunt de Designer Market van opkomend Nederlands modetalent.’

De Designer Market van Maison de Bonneterie vindt plaats van 21 januari tot en met 30 januari aanstaande en is voor iedereen toegankelijk.

                   

                   

                   

www.textilia.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s